×

این در د شایع ترین نمونه فشار بر روی اعصاب محیطی بدن است که در خانمهایی که زیاد کار می کنند و فشار و تمرکز بیش از حد بر این ناحیه دارند دیده می شود . همچنین در نوازندگان ساز ، کاربران کامپیوتر ، مکانیک ها ، سازندگان صنایع دستی و کارهای هنری و بسیاری دیگر از حرف و مشاغل شیوع دارد .

از دلایل عمده آن می توان به کاهش حجم تونل یا کانال منتهی به مچ دست و فشار زیاد بر روی رگهای منتهی به عصب اشاره کرد که با تحت فشار قرار گرفتن رگ‌ها، خون کافی به عصب نمی رسد و به مرور زمان عصب کوچک شده و بیماری ظاهر می‌شود. . که اگر این فشار طولانی مدت باشد و خون به اندازه کافی به عصب نرسد عصب از وظیفه اصلی خود که انتقال حس و حرکت و عکس العمل نسبت به عوامل محیطی است باز می ماند و به مرور زمان علائم بیماری ظاهر می شود.
البته دلایل دیگری نظیر ، چاقی بی اندازه ، التهاب و یا ورم مفاصل ، باریک بودن مادرزادی عصب میانی مچ دست و.... می تواند سبب این بیماری شود.
علائم بالینی آن بصورت درد و بی حسی دست در سندرم تونل کارپال ، بی حسی و گزگز انگشتان بخصوص شست و گاهی بازو و ساعد ، فلج انگشتان در بعضی موارد، عدم توانایی در گرفتن اشیا و افتادن اشیا از دست و بسیاری موارد دیگر ظاهر می شود
اگر این بیماری جدی تلقی نشود به مرور زمان تبدیل به التهاب تاندونها و بروز علائم این سندرم و افزایش فشار روی تونل کارپال و کاهش یا قطع خون رسانی به این ناحیه و در نتیجه از دست دادن تحرک مچ دست و صدمات جدی خواهد شد .
در کلینیک ما با ریکاوری ورزشی و تداوم آن با آموزش صحیح به فرد مبتلا ، این مشکل بطور  اصولی حل خواهد شد .

نویسنده : علی پرویزی متخصص علوم ورزشی و مدرس دانشگاه 1400/1/25