×

     آسیب‌دیدگی شبکه عصبی و عضلات ناحیه کتف، گردن و شانه می‌تواند عامل بروزدردهای شدید و ناتوان‌کننده، بخصوص در حرکات مربوط به دست‌ها بشود.

    اما سوال اصلی اینجاست که چه اتفاقاتی منجر به بروز چنین علائمی می‌شود؟
     متاسفانه تفکیک دردهایی که از گردن به کتف و شانه انتشار پیدا می‌کند، مشکل است.

    این دردها ممکن است از مهره‌های گردن و به شانه‌ها در یک طرف یا دو طرف انتشار پیدا کند یا ممکن است پشت کتف و استخوان کتف را درگیر کند که از دردهای رایج و شایع شانه است که به دست‌ها نیز می‌رسد. در مواردی نیز بالای بازو در محل اتصال بازو به کتف درگیر می‌شود که معمولا با حرکت دست تولید درد می‌کند.

    البته درد شانه بیشتر به خاطر کشیدگی عضلات ناشی از ورزش‌های سنگین، بلند‌کردن اجسام سنگین، تکرار ضربه‌های مکرر کاری یا به خاطر بیماری‌های عضلانی و نقص ساختمان آناتومی بدن است .
    سندرومی که باعث درد شانه‌ها، گردن و بی‌حسی انگشتان می‌شود نیز ممکن است ناشی از ورزش‌های سنگین چون وزنه‌‌برداری، جراحت‌ها یا وجود نقص‌های مادرزادی در ناحیه گردن باشد. از شایع‌ترین دلایل بروز این سندروم، صدمه جسمی ناشی از حوادث رانندگی و آسیب‌های مکرر هنگام کار یا فعالیت‌های ورزشی است. حتی آسیبی در گذشته می‌تواند در زمان حال به بروز این سندروم منجر شود و گاهی حتی پزشکان قادر به تشخیص دلیل اصلی آن نیستند.
      قرار گرفتن در حالت‌های غلط در کنار انجام کار سنگین و وارد شدن فشار غیرمعمول ناشی از آن به گردن چون ظرف‌ شستن‌های طولانی و کشیدگی عضلات ناشی از ورزش‌های غلط به عنوان عوامل موثر در بروز درد شانه و کتف اشاره می‌کند.
    ورزش‌هایی چون بسکتبال و والیبال اگر پس از گرم‌ کردن بدن انجام شود، مشکلی برای عضلات گردن و کتف ایجاد نمی‌کند، اما باید توجه داشت انجام هر کاری به دفعات پیاپی باعث فرسایش بافت بدن می‌شود و اگر کاری را بارها انجام دهیم ـ مانند تایپ‌کردن برای مدت طولانی یا بالا نگهداشتن اجسام بالای سر به طور مکرر ـ ممکن است باعث آسیب‌رسیدن به عضلات و اعصاب شانه و گردن می شود.

    همین‌طور شانه‌های افتاده و نگهداشتن دست‌ها جلوی بدن می‌تواند باعث فشردگی عضلات همین ناحیه شود.
    شاید بسیاری تصور کنند کودکان دچار آسیب‌دیدگی عضلات ناحیه کتف و شانه نمی‌شوند، چون معمولا اجسام سنگین را جابه‌جا نمی‌کنند، اما دانش‌آموزانی که از کوله‌پشتی‌های سنگین و بخصوص تک‌‌بند استفاده می‌کنند، به طور جدی در معرض این آسیب‌ها قرار دارند.

    علت :  1- مشکلات ساختاری در مهره های گردن  2- ضغف باقت های نگهدارنده کمر بند شانه ای

    3- فشار و کشیدگی عضلانی(این مورد به دلیل فعالیت و رفتارهای زیر به وجود می آید)

     وضعیت بد

             کار طولانی مدت روی میز بدون تغییر وضعیت

             خواب با حالت بد قرارگیری گردن

    حرکت سریع گردن

    اگر درد به علت ساختار مهره ای باشد که درمانهای پزشکی لازم دارد انجام شود.

    برای تقویت و هماهنگ سازی بافتهای نگهدارنده کمربند شانه ای ، اقدامات ورزشی بهترین روش برای برطرف کردن دردها می باشد . 

    تمرینات اصلاحی :  

    هر دردی در ناحیه گردن ، شانه و دست ممکنست از عدم تحرک پذیری کتف ها باشد که برای مقابله با این دردها لازمست تمرینات کششی در بافتهای عمقی مربوط به کتف انجام شود و از طرفی با تمرینات مقاومتی نسبت به تقویت و هماهنگ سازی این عضلات اقدام کنیم.


      به شکم می خوابیم دستها را جلوتر قرار می دهیم همزمان سر  در بین دستها قرار داده و بارامی بالا و پایین می آوریم.


           به پشت می خوابیم زیر قوس پشتی یک توپ پیلاتس می گذاریم دستها را باز می کنیم تا قفسه سینه به حالت کشش در آید 10 ثانیه نگه می داریم. 

           روی زمین دراز می کشیم فنر را بالای بدن به طرفین کشیده و باز می کنیم .

         پشت دستگاه سیمکش نشسته دستها را با زاویه 90 درجه باز می کنیم تا قفسه سینه در حالت کشش قرار بگیرد

           به شکم می خوابیم توپ مدیسن را بلند می کنیم روی استپ گذاشته و بر می داریم . 

        در حالت ایستاده از جلو ، سیمکش را را بالا برده تا زیر بغل می آوریم و بر می گردانیم.

       سر را از جلو به سمت عقب موازی با بدن حرکت می دهیم بطوری که گردن خم و راست نشود و مستقیم بر می گردیم.  دستها را بغل گذاشته و بارامی از زمین بلند کرده و بر می گردانیم.

      .دستها را جلو به صورت پروانه می گیریم سپس از بغل حرکت کرده تا سطح کمر ادامه داده و برمی گردیم